Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2008 12:15 - На море
Автор: veras Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4859 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първоначално мислех да почна поста с малко статистика за населението на България и процентното съотношение на работоспособното население спрямо това в пенсионна възраст. Изкопах си цифричките, наместих ги в текста и тръгнах за го чета. Толкова скучно нещо не бях чела от много отдавна. Ама честно! Затова зарязах статистиката и започнах всичко отначало.   Причината да се ровя за броя на пенсионерите е една единствена. Идеята на ‘социалната’ министърка Масларова да подари на 5 000 представители на третата възраст почивка на морето в 4-звездни хотели. Отделно от това, пенсионерите с най-ниски пенсии ще получат еднократни помощи в размер на 100 лв. За да има баланс и да се подчертае социалната отговорност на управляващите, е предвидено еднократна помощ да получат и първокласниците. По 150 лв. на ученик плюс 30 лв. на ръка за учебни помагала.   Извинете ме много, обаче и аз искам да ходя на почивка в 4-звезден хотел, спонсорирана от Правителството. Морето не съм го помирисвала вече от има-няма три години. А преди това не бях ходила от десет. Мисля, че ми се полага. Гласоподавател съм. Работя. Плащам си данъците. Давам всичко от себе си за увеличаване на БВП. Защо да не отида на една малка почивка?   И както се размечтах да съм пенсионер в България, за да мога да отида на море, се сетих за един репортаж, който гледах снощи. Мисля, че беше по Нова. Но не това е от значение. В репортажа ставаше дума за едно детенце, което има нещастието да е болно от рядка болест. Толкова рядка, че Здравната каса не си е дала труда да я впише където трябва и лечението не се поема от държавата. И за да е картинката още по-прекрасна, става ясно, че за въпросната болест от две години вече има открито лечение. Но не и тук. Тук детето ще си живее с болестта докато може. Изследвания показват, че едва ли ще успее да отпразнува 15 си рожден ден.   Понякога мога да бъда много глупава. Как изобщо ми хрумна да сравнявам живота на едно дете с потенциалните гласове, които Управляващите ще натрупат в сметката си, благодарение на ‘социалната’ си политика? Много по-рентабилно е да се пратят 5 000 пенсионера на море в 4-звездни хотели, отколкото да се помисли как да се помогне на подобни единични бройки. Или на онези жени, които са имали неблагоразумието да родят деца и да ги отглеждат сами. Или са на път да дадат живот.   Безумно е да си мисля, че правилното нещо е да се инвестира в бъдещето на България и в онази част от населението, която издържа пенсионерите и бюджетната сфера. Може би трябва да потърся специализирана помощ и да се отърва от налудничавите си мисли. Да, сигурно проблемът е в мен. Това ще да е.  


Тагове:   море,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Споделям казаното от Вас.
04.09.2008 12:41
Питам се още как ли ще се чувства в този многозвезден хотел една баба, която получава да речем топъл обяд от обществена трапезария? Дали няма да се почувства още по-унизена връщайки се в недотам "звездния" си дом. Наистина може да унизиш човек по много начини, но когато искаш с това да изразиш загриженост, тогава е вече ЦИНИЗЪМ!
Поздрави!:)
цитирай
2. valsodar - Първо стани активист в клуба на пенсионера ! :)))
04.09.2008 12:43
"Цветан Минков, председател на Съюз на пенсионерите – 2004, каза че в неговата организация местните структури ще взимат решенията кои пенсионери да заминат на тези почивки като критериите са редовно внасяне на членския внос, участие в културно-масовите изяви и при равни други условия се избира кандидадът с по-малки финансови възможности. Четвъртият критерий се определя от собствениците на хотели. Тъй като те не могат да осигурят здравни грижи пенсионерите, които ще почиват при тях трябва да са физически здрави. "
цитирай
3. patilan - Демокрация е думата която липсва в текста..
04.09.2008 12:44
А имено, получава този които прави нещо.

Пенсионерите гласуват, и получават....

Циганите, опа ромите и другите 'етноси' гласуват, и получават....

Младите и работещите етнически бъллгари си завират ръцете в ануса, ами да си ги даржат там.

По просто не може да се каже!

Но както знаем, на следващите избори пак ще сърбаме кафе за 40 ст. в местното кафене, и ще викаме " Няма за кого да гласуваме"

Може би когато стане задължително изучаването на турски език, ще се сетите.....
Но както се казва
'След дъжд качулка'
цитирай
4. анонимен - Много пъти съм се питала кога, ад...
04.09.2008 15:07
Много пъти съм се питала кога, аджеба, ще се сетят кои и да е управляващи за децата, а не да мислят само за пенсионерите? А отговора е толкова прост - децата не гласуват, а "дупетатите"деца няма да станат, но пенсионери - да! Имного ще им е приятно, понеже всички са изтъкнати активисти, да ги пращат и тях безплатно на море. Тая година в 4 -звездни, след някоя друга и в 5 -звездни, щото те в по-ниска категория не са свикнали. Нямам нищо против пенсионерите, но нация която не мисли и не прави нищо за децата си, е обречена на изчезване.
цитирай
5. snuxy - Задават се избори
04.09.2008 18:04
Задават се избори, а както всички знаем, пенсионерите са пред изберателните секции още преди да са отворени. Масларова се опитва да хвърля прах в очите и някак си успява... щом все още е на поста си.
цитирай
6. didim - така е
04.09.2008 18:25
само за гласоподаватели
цитирай
7. lelya - Легално копуване на гласове. Това ...
04.09.2008 18:58
Легално копуване на гласове. Това е. Ами то и аз вече май съм за лекар, щом недоумявам. То, че ще гласувам е ясно, но като се види резултата на тези избори и пак е лудница, нямо стара, няма леля, грабвам децата и където ми видят очите.
цитирай
8. vesistefanova73 - Ясно е!
04.09.2008 19:05
На съда всичко му е ясно, да влезе убитият! Всичко е ясно...хората си купуват гласове и ако това се случваше в демокретична държава, нямаше и да им хрумне да го правят, защото щеше да има и виновни, и съд, и присъда! Толкова са безгрешни вече, че си позволяват да купуват гласове и въобще не им пука, че това е незаконно. На мен ми писна. А на вас?
цитирай
9. darktales - То не е само до купуването на глас...
04.09.2008 21:49
То не е само до купуването на гласовете. През соца водеха под строй ученици и войници на разни тъпи филми и пиеси ,които инак почти никой не би гледал доброволно. Сега пенсионерите няма да си плащат за почивката, но хотелите все пак ще си получат парите или ще могат да изперат някой и друг милион. Горе-долу е същото, хем и обстановката по курортите все повече заприличва на декор за тъп и кичозен филм. 20 години все едно и също.Ако нещо, което правят политиците, има някаква полза и за хората, то е само защото по случйност векторът на интереси за малко е съвпаднал. Това че неколцина пенсионери ще видят морето няма да ги направи равни на връстниците им от нормалните държави. Нека пенсиите на нашите да станат колкото на техните, а пък те сами да си решават какво да ги правят - дали да ходят на море, дали да помагат за образованието на внуците си, дали да си купуват нови книги или да ги профукват на бинго.
цитирай
10. zaw12929 - Защо си кривите душата и истината
05.09.2008 06:08
Нищо ли не прави държавата за децата? ! Кого заблуждавате? И защо го правите?! Платиха ви и затова говорите за купуване на гласове.Има разлика
Какво се направи за децата и Вие знаете:
1.Увеличен е отпуска по майчинство и докато в ЕС най дългият е 90 дни у нас е 900
2. Увеличиха се и още дават за детските, както и увеличават изискуемия минимум за тях 300 лева
3. До VII клас включително учебниците са безплатни
4. Дават по 160 лв на семействата с първолаци за дрехи, пособия
5. Увеличават издръжката на ученик с 200 лева, за да се подобрят финансите на училищата
6.Баби, дядовци- могат да гледат бебетата, за да започне майката работа
едва ли мога да ви изброя всичко не е достатъчно, но при Костов добавките за дежа бяха 5 пъти по малки, пенсиите също. Майчинските отпуски премахнати и отидохме на демографска криза.
Защо всако нещо преди да е станало го оплювате. Коя сте да определяте филмите за тъпи? Каква сте да очерняте всичко. Тази коалиция дойде с програма да продължи демократичното развитие на страната и го прави. Обеща да увеличи доходите на всички и го изпълнява. Вашите неверни коментари няма да омаловажат направеното. Но Вие изоставате от възможността да мислите вече като гражданин на Европа, а не платен клакьор на популистка партия. И злото с което се заразявате ще е най лошо за Вашето здраве- лъжете себе си и нас. Напишете постинг и коментари, които да помагат на хората, а не да ги заблуждавате. това, за купуването на гласове е едно от последното издание на лъжите, на затихнали партии
Да се привличат симпатизанти с изпълнение програма, обещание е най законната дейност на управлението, а да се лъже е престъпление!
цитирай
11. zaw12929 - Уважаема veras
05.09.2008 06:49
Сигурно, както всеки имате нужди и мечти изпълнението на които се бави, НО ТО Е САМО ВЪВ ВАШИ РЪЦЕ, ЗАЩОТО СТЕ НА 27 ГОДИНИ
Целичт Ви постинг е с ненужни за Вас мисли. Верно, че сте събрали шепа. като Вас настроени коментатори, но не приемайте казаното от тях за чиста монета , а избиване комплекси от мързел да се мисли. Казаното "... да се инвестира в бъдещето на България и в онази част от населението, която издържа пенсионерите и бюджетната сфера. Може би трябва да потърся специализирана помощ и да се отърва от налудничавите си мисли. Да, сигурно проблемът е в мен."
Това ще да е.:
Може би трябва да потърся специализирана помощ и да се отърва от налудничавите си мисли. Да, сигурно проблемът е в мен."
Направете го. Не е нормално на 27 години да мечтаете за пенсия. На тази възраст сте най способна да се изявите във всяко отношение на трудовия фронт, в учението
Държавата увеличи размера на стипендиите и всеки получава за добър успех. Отделени са 50 милиона за ремонт на общежитията, Учебни зали се оборудват с компютри
Живеем в демокрация. Собствеността и капиталите за инвестиции са в частни ръце и Вие искате държавата да се държи, като социалистическа- да дава, но трябва да получи от младите , а не те да мечтаят за пенсионерство и да оплюват това, което се птрави, защото такава е програмата, желана от всички- да се увеличават доходите
За Вас доходи- от Вашата лична работа. Разкажете за нея. Ако е с проблеми, нека се видят, за да се решават, а не да се пишат неверни постинги и коментари, даже са тъпи филми или тъпи из интернет днес материали. Кому са потребни и за какво Ви е мъчно, че управляващите изпълняват програмите си. Който не се грижи за възрастните, обрича бъдащето. Не знаете ли приказката "За копанката" ? Чакам от Вас други, позитивни за Вас постинги. Умерени и верни!
цитирай
12. veras - zaw12929
05.09.2008 09:04
Поне половин час се чудех дали въобще има смисъл да отговарям на всички тези безмислици, които сте изсипали в двата си коментара. Това, което ме накара все пак да отговоря е голямото количество лични нападки, които си позволявате да ми отправяте.

Аз решавам кое е полезно и позитивно за мен. Или евентуално тези, които ми плащат да пиша. Не Вие.

Намерете си живот и направете връзка с реалността.
цитирай
13. vesistefanova73 - до zaw12929
05.09.2008 09:17
Би ли ни написал/а колко деца имаш? И като говориш за развитие, би ли ни посочил/а една развита държава която да не се е погрижила ПЪРВО за децата си! И не се ли сещаш, че увеличеното майчинство е за да се крие високия процент на безработица? И като им е толкова добре на родителите и са толкова задоволени от социалната политика на държавата, защо сме с отрицателен прираст? И защо според теб се затварят 300 у-ща? И защо не пратят 15 000 деца на море, а пращат 15 000 пенсионери? Имаш ли въобще представа колко деца въобще не са виждали морето? И ако на някой му е платено да пише недомислици, май не е на нас...Помисли.
цитирай
14. анонимен - Кои са следващите?
05.09.2008 15:41
Попаднах на подобна статия в електронен вестник "Писна ни". особено ми хареса следния абзац:

"Извинете, но... БСП да не се е преобразувала междувременно от партия на туристическа агенция, пък аз да не съм разбрала? Щото преди месец се чу, че пратила на свои разноски циганите от столичната фирма „Чистота" на море за два-три дена (поне по думите на кмета Бойко Борисов), сега ще праща и пенсионерите...

Кои са следващите? - Може би журналистите... Естествено, най-заслужилите..."

И нищо чудно целта на мероприятието да е, да бъдат разединени още повече пенсионерите, та да не им хрумне дълго време да ходят да протестират по площадите.
цитирай
15. voxy - ...
06.09.2008 13:51
Най-заслужилите журналисти редовно ги влачат по света и у нас
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив